Overnight chia oats med yoghurt

Oftast gör jag mina overnight oats på endast tunn vätska. Dvs någon form av växtmjölk, såsom mandel-, havre- eller sojadryck eller liknande. Det är så jag gillar oatsen allra bäst.
Har jag yoghurt hemma som behöver ätas upp  kan den dock få vara med i den lilla rätten. Som idag när jag hade havregurt kvar från i helgen. Konsistensen på oatsen blir mycket krämigare och mäktigare. Gott det också!

Med banan, några hallon och björnbär ovanpå och en grapefrukthalva till så är jag nu redo att ta itu med dagen.
Är ledig idag och ska rensa här hemma. Är inne i en rensningsperiod och följer KonMari-metoden. Har inte gått igenom hela huset än men känner att KonMari är något som håller på att förändra mitt liv. (Starka ord men det är stort för mig som kommer från en släkt med ”hoarders” och har samlandet i blodet, om än i mildare grad än mina släktingar.) Berättar gärna om metoden om någon vill förstås, men det finns massor att läsa/se på nätet om den.

Det enkla receptet på dagens overnight oats:

Till en portion behöver du:

1,25 dl havregryn
1 msk chiafrön
lite vaniljpulver
1,25 dl växtmjölk (jag använde soja)
1,25 dl havregurt med jordgubbssmak

Så här gör du: 

Häll alla ingredienser i en skål eller i en burk och rör/skaka om.
Täck med lock eller plast och ställ i kylskåpet över natten.

overnight-chia-oats-havregurt

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s