Saltå Kvarns Smakråd

Saltå Kvarn och deras produkter ligger mig sedan länge varmt om hjärtat. 2010 besökte jag dem i Järna för första gången och det besöket skrev jag om här. När jag för några månader sedan såg att de sökte personer till sitt Smakråd var jag inte sen att söka. Jag kom med och är nu under ett års tid en glad och stolt medlem! Det var en sådan här annons jag såg:

”Vill du vara med i vårt nya Smakråd? Vi söker dig som har ett hängivet intresse för matlagning, som har en förkärlek för ekologisk mat och som är nyfiken på Saltå Kvarns produkter och värderingar. Under ett års tid erbjuds du att vara med i Saltå Kvarn Smakråd. Under året kommer vi att träffas tre gånger, i Stockholm och i Järna. Vid våra träffar kommer vi bland annat att lära oss om baljväxter, baka med vår bagarmästare Manfred Enoksson, titta på produktionen i vår kvarn och laga mat tillsammans. Mellan träffarna kommer du att få uppdrag som går ut på att provsmaka, laga till och utvärdera Saltå Kvarns produkter. All kommunikation kommer att ske i vår gemensamma facebookgrupp. Första träffen är i vår butik på Södermalm i Stockholm.”

Vi har hittills hunnit med träffen i butiken (med en föreläsning om baljväxter bland annat), rundturen i kvarnen i Järna (och ett par föreläsningar där också) och att baka tillsammans med Manfred. Ett antal uppdrag har vi också fått, att recept-skapa utifrån deras ingredienser. Så roligt allting! :-)
Åtminstone en träff återstår och säkert ytterligare ett par uppdrag. Här kommer några bilder från våra första träffar.

Det Divya Jagasia inte kan om baljväxter är nog inte värt att veta!
salta-kvarn-1

Här är en stor del av årets smakråd.
salta-kvarn-2

Vi fick provsmaka många godsaker. Under tiden minglade vi och lärde känna varandra litegrann.
salta-kvarn-3

Här är jag tjusigt uppklädd och redo för att gå in i kvarnen haha!
salta-kvarn-4

Så var det äntligen dags för bakning med Manfred!
salta-kvarn-5

Vi fick lära oss om degar och olika baktekniker.
salta-kvarn-8

Ett varsitt matbröd fick vi baka och ta med hem. Jag dekorerade mitt lite som yin och yang insåg jag. Brödet blev fantastiskt gott!
salta-kvarn-6

salta-kvarn-7

Hos Saltås bageri är ugnarna något större än de vi vanligtvis har hemma. ;-)
salta-kvarn-9

En reaktion på ”Saltå Kvarns Smakråd

  1. Pingback: Utlottning! | Vego Inspira

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s