Inte längre fröken utan fru

Ja det vill säga – vi har gift oss! :-)
Det var faktiskt ganska länge sedan nu, närmare bestämt åtta månader sedan. Men så här gick det till.

I juli 2015 skrev jag det här inlägget, om att vi bytte ut våra förlovningsringar. Och jag undrade då om Peter någonsin skulle få ändan ur och fria till mig. Vi hade då inga planer alls på att gifta oss inom någon snar framtid. Det förändrades strax därefter när Peters pappa blev svårt sjuk. Jag kände att ska vi gifta oss så ska vi göra det med alla våra fyra föräldrar närvarande. Peter höll med och våra föräldrar blev givetvis väldigt glada över vårt beslut.
En enkel och lugn tillställning ville vi ha. Dels för min svärfars skull förstås, så att han skulle orka med dagen, men också för att det  kändes ”som vi”, inte minst just då. Fast att gifta mig utan att ha min bästa väninna Marie på plats, det går inte för sig! Så fem gäster blev det.

Även om beslutet att gifta oss (just då) kom till av en tråkig anledning, och att tiden för planering blev kort, så blev inte dagen mindre lyckad för det. Den var fantastisk!

Tidigt på förmiddagen kom Marie hem till oss. För att umgås förstås men också för att hon hjälpte till att fixa brudbukett, min håruppsättning, dukning mm. Under tiden delade hon och jag på en flaska bubbel. Lite senare gav vi oss iväg mot själva vigseln och ja, så här såg dagen ut i några bilder!

Min bukett är redo för vigsel och champagneglasen för skålandet med gästerna senare.

forberedelser2_red

Vi hade planerat att äta lunch ute på altanen men vädret var lite ostadigt. Vårt köksbord skulle inte rymma oss alla så vi bar helt enkelt in utemöblerna till köket och dukade där. Problem är till för att lösas. :-)

forberedelser1_red

Det hör till att måla naglarna i sista sekund haha!

forberedelser3_red

Det var här vi gifte oss, i Stockholms stadshus. Framme vid ingången mötte vi upp våra föräldrar. Minns inte att jag skulle känt mig särskilt nervös här, någon halvtimme före vigseln… Däremot att det kändes så rätt! Förmodligen för att Peter är min perfect match. :-)

fore-vigseln_red

Nygifta! :-)

efter-vigseln2_red

Efter viglsen åkte vi hem till oss. Där blev det champagne, geléhjärtan och hembakt fröknäcke nere vid växthuset. Det var lite mulet väder men jätteskönt i luften. Tror vi höll oss där vid glashuset i ett par timmar nästan.
Peter var en gentleman och serverade oss andra.

fordrink1_red

fordrink2_red

Alla samlade.

fordrink3_red

fordrink4_red

Vi hade beställt catering till maten. Den borde jag skriva mer om givetvis, eftersom detta är en matblogg… men den behöver ett eget inlägg. Kort kan jag säga att maten inte kom, cateringfirman hade missat vår beställning, vi kontaktade dem och fick sedan mycket försenat annan mat än den vi egentligen hade beställt… Uselt ja, men jag skulle ändå rekommendera dem. Som sagt, behöver ett eget inlägg för förklaring.
Här hade mat anlänt i alla fall och vi högg hungriga in på den!

mat_red

”Bröllopstårta” från ICA Maxi med chokladdekoration jag hittade i en chokladbutik på Drottninggatan i Stockholm. Den får avrunda detta inlägg om vår enkla men helt underbara bröllopsdag!

tarta_red

 

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s