Sötpotatispytt med SoFine Tofu

Detta inlägg är i samarbete med SoFine och Smakbox. Åsikterna är mina egna.

Minns ni tävlingen jag utlyste nyligen, den där en vegetarisk middagsbox från SoFine delades ut? (Det blev ingen vinnare via min blogg för inget bidrag lämnades in.) Jag/vi som utlottare fick en varsin box också och den levererades i söndags.

I den fanns alla ingredienser man behövde + recept för att laga denna sötpotatispytt och även några extra paket med olika tofu.
Pytten åt vi häromdagen och den var jättegod! Ska erkänna att under tiden jag lagade den tänkte jag att den ”bara” skulle bli helt ok (vilket inte ska ses som ett dåligt betyg!), men när vi väl åt den – oj! Supergod tyckte vi båda här hemma! Och enkel att laga till.

Själva produkten, Tofu à la Minute, smakade mycket gott och jag uppskattar enkelheten i att den är färdigtärnad. Jag kommer definitivt att köpa den framöver. Den finns i flera olika marinader.

Nedan är receptet så som SoFine skrivit det. Jag följde det med undantagen att jag tog mer vitlök och mindre citron. Saltade och pepprade också.

Recept:
4 portioner

olja till stekning
500 g tärnad sötpotatis
1 hackad gul lök
2 paket Tofu à la Minute
2 tärnade paprikor
1 tärnad zucchini
300 g blomkål i små buketter
1–2 rivna vitlöksklyftor
1 citron, pressad saft

Stek sötpotatis med olja tills de fått färg, 7–8 minuter. Tillsätt löken mot slutet. Lägg i de färdigmarinerade tofubitarna och grönsaker och stekt under omrörning ytterligare ca 5 minuter. Rör ner vitlök och pressa över citron.

Servering:
Klipp över smörgåskrasse vid servering.

sotpotatisputt-med-sofine-tofu

2 reaktioner på ”Sötpotatispytt med SoFine Tofu

 1. Hej!
  Vet du om denna produkt säljs längre? Kan inte längre hitta den någonstans…

  Älskar enkelheten och smaken!

  Mvh

  • Hej!
   Det var några veckor sedan jag såg tärningarna senast och det var då på Ica Supermarket. Där har jag köpt dem flera gånger sen jag skrev det här inlägget. Just de små tärningarna verkar inte ha funnits på så många ställen ens från början, i alla fall tyckte jag att de var svåra att hitta. SoFines hela block med tofu har jag sett oftare, bl a på Willys.
   Ska hålla ögonen öppna och se om jag finner dem nu.
   Jag håller med, så smidig produkt! Och det där receptet, det är fantastiskt! :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s