Historien om ett växthus, del 1

Tänkte berätta om mitt lilla glashus. Det kom på plats sommaren 2014 och vägen till ett färdigt hus var ganska så lång. Vi tar det från början och här är första delen i berättelsen.

Vi flyttade in i vårt hus 2009. Platsen där växthuset nu står såg i början ut så här… Vid det här laget kändes mitt växthus väldigt långt bort!

Det kliade trots allt i odlingsfingrarna så i bortre änden av platsen placerade jag senare ut några pallkragar och en plastbalja och sådde lite smått och gott som kryddor och sallad. Fast så där jätteinspirerad kände jag mig nog inte riktigt på den platsen.

Först sommaren 2013 tog vi tag i arbetet med att göra någonting av den där ytan som näst intill legat öde sedan vi flyttade in. Första steget var att bygga en mur i nedre delen av slänten. På så sätt blev ytan för växthuset och annat större, slänt-yta att ta hand om mindre och så ser det prydligt ut med mur tycker vi.
Vi grävde ur för muren för hand… det var jobbigt…

Större delen av massan var nämligen sten, bumlingar av varierande storlek. Jösses vad vi slet!

Men skam den som ger sig. Det blev redo för murbygge en vacker dag faktiskt!

Med muren på plats var det dags att lägga täckduk på ytan och att platta till. Vi passade också på att förlänga ytan lite, 1-2 meter bortåt mot träden. (Det är där i skogsdungen jag har blåbär, som jag nämnt att jag plockar till mina sommarfrukostar.)

En platt och fin yta!
Vi började också ge hörnet på slänten lite omvårdnad, den hade tills nu mest bestått av torr, hård jord och ogräs.

På våren 2014 kom några pallar med stenplattor. Plattorna är i en mix av gråa nyanser, jättesnyggt tycker jag! Men i dagsläget ser man inte mycket av nyansskillnaden tyvärr. De är mer eller mindre jämngrå.
Jag sprang fram och tillbaka och placerade ut stenplattorna till Peter som sedan bankade till var och en av dem med en gummiklubba. Hårt jobb men nu ligger de stadigt och bra där också!

Vi sopade omkring sand på stenen, ner i alla skarvar.

Efter sopandet var så ytan äntligen klar! På den ytan som inte är stensatt har jag idag odlingslådor och en bänk på vilken man kan sitta och fundera över livet.

Hörnan av slänten blev också färdig och fin med hjälp av gräs på rulle.

Fortsättning följer…

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s