Den veganska matkassen från Årstiderna

Som jag nämnde i det här inlägget så testade vi den veganska matkassen + frukt från Årstiderna nyligen. Här kommer några tankar om den.

Till att börja med, det här var ju vad vi fick:

Menyn såg ut så här:

  • Rödbetsquinoa med russin, äpple och solrosfrön i wrap
  • Buena vista-kryddad böntacos med avokado- och grapesalsa
  • Okonomiyaki med rissallad, tamari och miso
  • Kryddig bangkok-soppa med ris, lime och koriander

Vi lagade och åt endast de två första rätterna. Lite tokigt blev det, för i det erbjudandet jag hoppade på kunde man få leverans bara en specifik vecka. Och den veckan drog Peter iväg på konferens onsdag till fredag. Jag ville inte äta rätterna utan honom men hoppades att grönsakerna skulle klara sig tills han kom hem. Det gjorde de inte så jag åt upp dem till annat. Kryddmixer och sådant har jag kvar och vill fortfarande göra åtminstone den där Okonomiyaki för den låter spännande.

Rödbetsquinoa-rätten gör jag nog inte om i sin helhet men att blanda ner råriven rödbeta i quinoa var super!

Rätt nummer två var böntacos. Från den tar jag med mig att jag måste bli bättre på att koka bönor… Borde vara den enklaste sak i världen men jag lyckades koka dem på tok för kort tid så bönorna var för hårda när vi åt dem. Annars en ganska så trevlig rätt.

Mitt omdöme om kassen då? (Trots endast två lagade rätter av fyra.)

Jo, leveransen kom den dag och tid den skulle. Ställdes visserligen inte där jag bett om men den lämnades inte på ett dåligt ställe på min tomt så det var ändå ok.

Det var inget fel på frukten (äpplen, bananer, päron) men jag insåg rätt snart att jag hellre köper min frukt själv i affären. Då kan jag välja sort och storlek på frukten själv och förmodligen till ett lägre pris.
Grönsakernas kvalitet var från ok till hög, inget var dåligt. Övriga ingredienser utan anmärkning.

Vi fick mat över, det mesta från middagarna räckte till tre portioner. Det blev alltså en lunch-matlåda också, någon gång med ett litet tillägg av något annat för att bli mätt. Rätterna var både spännande och ospännande på något sätt. De kändes väldigt hälsosamma. På gränsen till för hälsosamma… det kändes ibland som att vi bara satt och knaprade på råa grönsaker. Både positivt och negativt. Saknade något krämigt… typ hummus eller tahinidressing…

Bra med ekologiska råvaror förstås!

Recepten/rätterna var inte direkt krångliga men ändå för tidskrävande för att laga dagligen. Det gör att jag inte skulle välja att ha matkasse särskilt ofta. (Vet dock inte hur andra kassar är, detta var min första.)
Sen så är ju matlagning mitt intresse och matkasse krockade med det. Samtidigt som att det också är anledningen till att det var så kul att testa! Men jag vill ju välja mat själv…

Både ris och ros från min sida alltså och jag är kluven till om jag vill beställa matkasse igen, oavsett om det är via Årstiderna eller inte.

2 reaktioner på ”Den veganska matkassen från Årstiderna

  1. ”Recepten/rätterna var inte direkt krångliga men ändå för tidskrävande för att laga dagligen.” – exakt min erfarenhet oxo. Vi hade en icke-veg variant från CityGross, och maten var god (tom jättegod), men allt tog 40-45 min att göra, och har man en liten kille som är HUNGRIG funkar inte detta.

    /Johan

    • Som hemmapappa har du väl tid att göra riktiga långkok?! Och alltid ha maten klar när lillkillen kommer hem från skolan. ;-)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s