Hänt i veckan

Den här veckan började med att jag vaknade i magsjuka vid 03:30 på måndagsmorgonen. Fast om det var magsjuka eller matförgiftning vet jag inte egentligen. Hur som helst var jag riktigt dålig… När jag vaknade på tisdag morgon var jag frisk från själva sjukan men var väldigt matt efter att nästan inte ha ätit och druckit någonting på 1 ½ dygn. När jag väl fick tillbaka matlusten piggade jag tack och lov på mig fort.

Tur var det för på onsdagen bar det iväg till Ullared! Tillsammans med Peter och hans mamma. Med dryga fem timmar i bilen åt vardera håll och övernattning på hotellet Hotellet hann vi med mycket prat, en trevlig middag, lite vin på hotellrummet, shopping förstås och att bara ta det lugnt.

På hotellet ingår inte frukost i rumspriset men man kan köpa till den för 60 kronor /person. Det gjorde vi och jag blev glatt överraskad av det vegetariska utbudet på buffén. Första varvet åt jag havreyoghurt toppad med vanilj-sojayoghurt, müsli, fröer, russin och banan. Efter det ett fat med olika frukter och en skiva knäcke med ost och gurka. Gott! Och frukostmatsalen var en av de finare jag ätit i.

Lunchen samma dag åt vi i själva varuhuset. Den vegetariska rätten på menyn var röd curry med tzay. Jag som älskar tzay! Det ser kanske inte så jättetjusigt ut men var riktigt gott.

Veckans middagar har sett ut så här:

  • Måndag: 1 dl smoothie (var magsjuk och den enda ”mat” jag fick i mig den dagen)
  • Tisdag: Havregrynsgröt med banan och sojamjölk (lite matlust igen!)
  • Onsdag: Asiatisk buffé på Rosegarden i Ullared
  • Torsdag: Rödbetsquinoa med sojachorizo
  • Fredag: Peters linssoppa
  • Lördag: Halloumiwrap (på festen)
  • Söndag: Bön- och morotsbiffar med ris

Igår var vi bjudna på fest. Värden fyllde år och fick en flaska vin av oss och två baguetter jag bakade precis innan vi åkte. Samt ett litet paket. Allt lagt i en hmm… hemsk presentpåse. Men grejen är den att jag försöker vara försiktig med att pracka på andra mitt val att inte äta kött. Vi tänkte på vår vän när vi såg påsen så den fick det bli.

Här är jag på festen. Med mitt vattenglas. Valde att vara nykter igår och det är alltid så skönt dagen efter att ha tagit det beslutet.

En av veckans höjdpunkter var frukosten i morse – jag åt nämligen bananpannkakor och det tycker jag är så gott!
Vi hälsade på våra vänner med djuren nyligen (skrev om dem här), och fick med oss hemskt många ägg från deras höns. Så jag får nog äta bananpannkakor varje helg ett tag framöver…
Idag testade jag att ha i havregryn i smeten också. Det blev ok. Brände nästan omgång två men inte värre än att de gick att äta. Hade väl något annat i huvudet där en stund.

Nu ska jag gå och titta till frysen som jag håller på att frosta av. Är så imponerad av mig själv att jag väntat till vårvärmen med att göra det, istället för att passa på när det var minusgrader ute haha! Jaja, matvarorna ska nog klara sig ändå ute på altanen. Har lagt dem i kylväskor med frysklampar i.

Sen ska jag göra bönbiffar till middag. Det är ett av de sista uppdragen under min tid som medlem i Saltå Kvarns smakråd.
Ja och sen är det nästan dags att krypa till kojs och så var denna vecka till ända.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s