Historien om ett växthus, del 2

Här är andra delen av tre i historien om hur mitt växthus blev till. Del 1 finner du här.

Då vi har en del nivåskillnader på vår tomt behövde trappor göras för att man lätt ska kunna ta sig mellan huset, växthuset och skogsdelen med blåbärsriset.
I det här läget, före trappen kom till, tog man sig upp och ner i någon blandning av klättring, hoppande, glidande… ja vad som helst. Tröttsamt var det.

Den färdiga trappan. Det är så praktiskt och bra att ha en händig karl. :)

Ner till blåbären behövdes bara en kortare, smalare trappa.
Här ser man hur vi förlängde ytan, som jag nämnde i del 1. (Det gula huset är grannens.)

Den lilla trappan är klar. Till vänster på bilden ser man den stora.

Växthuset skulle ha kommit till midsommar, det var vad som sades när jag la min beställning. Så blev det inte. Efter flera veckors försening dök det i alla fall äntligen upp och irritation och besvikelse förbyttes till glädje igen. Även om den första säsongen med huset inte skulle bli så lång som jag hade hoppats…

En bit in i bygget visade det sig dessvärre att en del var felaktig. Så pass illa att vi inte kunde fixa till den själva utan var tvungna att återigen stoppa arbetet och vänta på leverans. Huset var då halvfärdigt och vi fick spänna ihop det med band för att det skulle klara sig under tiden. (Ett sånt här växthus är väldigt rangligt och svajigt innan alla delar kommer på plats. Det är så det ska vara.)

Jag förstår inte varför jag inte har fler bilder från bygget? Förmodligen för att Peter varje gång jag tänkte fota stod och gastade ”Nej! Du kan inte fota nu, du måste hålla i där!!!” ;-)
Och de jag har är tagna med mobilen så kvaliteten är därefter.

Nåväl, här är huset nästan klart. När vi kommit så långt att det var dags att sätta i rutorna, då insåg jag att jag verkligen skulle få ett växthus ändå! Trots förseningar och felaktiga delar.

Växthuset är ett Juliana Compact, 6,6 m2 och av 2014 års modell. Lackat i antracitgrå med svart sockel. Tak och väggar är av glas. 15780 kr betalade jag för det inkl. leverans, det var på kampanj när jag köpte.

Årets modell av samma växthus verkar vara snarlikt vad jag kan se. Här är en länk till huset på Willab Garden, vilket var butiken vi köpte hos. (Man får klicka sig fram till vår färg och storlek.)

Första kvällen i mitt nyinredda lilla hus av glas…! Jag minns den stunden så väl. Kunde inte titta mig mätt. Var så nöjd med det då och är lika nöjd med det än idag.
Trots strulet så rekommenderar jag både Juliana och Willab Garden. Det är ett fint och bra hus i god kvalitet.

Den första säsongen blev som sagt kort. Hade några små krukor med kryddor och ett par större med gurka och tomat. Så vi satt mer och mös i det än odlade den första sommaren.

Det var andra delen det!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s