Hänt i veckan

* Inlägget innehåller pressutskick/gåva. *

Den här veckan har varit lugn, utan större aktiviteter. Har tränat och promenerat en hel del, vilket har varit skönt. Mår så mycket bättre när jag rör på mig, särskilt när jag gör det ute i friska luften.

Veckan började med utbildning inne på Södermalm i Stockholm. Det betydde att jag inte kunde äta min frukost på kontoret som jag brukar utan fick ta den med mig. Oftast när jag äter frukost på vift ser det ut så här nu för tiden;
Overnight chia oats med bär i min runda tupperware-burk. Äts med den praktiska gaffelskeden, två-i-en.
Bananen mosar jag ibland ner redan när jag gör oatsen men vill jag ha en stor portion (vilket är det vanliga haha) så får den inte plats utan då tar jag med mig bananen separat.
Strålande solsken var det denna dag så solglasögonen hade åkt fram, härligt!

Det har kanske framgått redan att jag är förtjust i såna här produktboxar som är så poppis nu. Jag prenumererar för närvarande på tre stycken olika – Smakbox och Kökets box (vilka jag betalar för själv) och så Loddo som jag får skickat till mig från Loddo utan kostnad. Den här veckan kom två av dem så det var rena julafton här hemma en kväll!

Loddoboxen innehöll de här produkterna denna gång. Den har inte bara mat-relaterade saker utan lite allt möjligt. Allt kommer att komma till användning här hemma, helt klart. Cashewnötter är jag storkonsument av så det passade finfint att få sådana.

Kökets box innehåller, som namnet antyder, bara sånt som är kopplat till köksregionen. Har bortsett från colan inte tidigare testat något av det som följde med så det blir spännande!

Vi har ätit lite smått och gott under veckan också förstås.

Antal gånger vi ätit Peters linssoppa till middag denna vecka: 2
Den går lite i vågor den där soppan. Det kan gå långt mellan gångerna men så plötsligt äter vi den flera gånger i veckan.

Det jag trodde skulle bli veckans höjdpunkt var gårdagens Lasooni Palak Paneer. Det blev visserligen gott, men trots att jag nästan dubblade smaksättningen jämfört med första tillagningen (receptet jag länkade till) så var den så mild! Vi trodde det skulle bli riktigt spicy! Hur mycket kryddor har de i maten på indiska restauranger egentligen?!

Dadelbollar gör jag ofta på helgen. Igår satt jag och slötittade på YouTube en stund på eftermiddagen och hittade av en slump ett filmklipp på Ida Wargs kanal där det görs sådana.  Så igår fick de bli just de! Receptet finns här.
Gillar såna här bollar bäst utan rullade i något men igår rullade jag några i kakaonibs, raw kakao och blåbärspulver.

Dagens söndagsfrukost blev enkel. Yoghurt med banan och müslin jag skrev om här. Havreyoghurt till mig och den andra varianten till P.
En varsin smoothie drack vi till. Innehöll havremjölk, blandade bär, banan, äpple, spenat, spirulina och ärt-proteinpulver. (Jodå han muttrade lite om spenaten, spirulinan och ärtpulvret men inte värre än att han drack upp den.)

Idag på kvällskvisten åt vi sötpotatisstrips, vegansteaks och sriracha- och löksås (bild här). Nu har vi just kommit hem från en kvällspromenad med bras-titt. Jag gillar valborgsmässoeldar, tycker de är rogivande att se på.

Det var den veckan det! Glad valborg på er!

 

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s