Hänt i veckan

Den här veckan försvann så fort! Det känns som att jag gjort en massa saker, samtidigt som det känns som att jag inte hann med något alls… En del saker fastnade i kameran i alla fall.

I måndags kväll bakade jag bröd. Det konstigaste jag någonsin bakat… Det syns inte på bilden men en tredjedel av höjden var luft. En jättestor luftficka liksom. Berätta gärna hur sånt kommer sig, den som vet!
Brödet smakade ändå gott som tur var.

Brödet bjöd jag mina kollegor på under vår tisdagsfrukost på jobbet. Varje tisdag bjuder en av oss på frukost samt eftermiddagsfika och nu var det alltså min tur.
Jag dukade fram olika sorters mjukt bröd, knäcke och fröknäcke. Oliver, soltorkade tomater, tonfiskpastej-röra och hummus. Olika sorters ostar, vegokorv, marmelader, gurka och paprika (som inte kommit på plats än när bilderna togs). Och så kiwi, apelsin och basilika.

Har ingen bild på eftermiddagsfikat men det var vegansk vaniljglass, ”vanlig” glass och jordgubbar kokta i balsamvinäger. Det var så gott!

I onsdags hade jag och ett par tjejer på jobbet ett möte inbokat. Vi bestämde oss för att hålla det på en sushi-restaurang i närheten av kontoret. Jag åt en 13-bitars vegetarisk sushi och jösses vad det är gott!
Man borde ha fler möten på restaurang. :)

En av veckans bästa upptäckter var att Bodystore, vilka jag brukar handla från, tagit in produkter från Malmö Chokladfabrik i sitt sortiment. Har fått deras choklad i Smakboxen vid några tillfällen och den är makalöst god!
Dessa fick jag i senaste boxen. (Beställde dubbla boxar… jag vet jag är knasig… men nästa gång blir det bara en box… snyft. Det låg ”bara” med två per box.)

I torsdags var jag ledig . Dock fick jag ingen sovmorgon utan åkte in till stan på morgonkvisten för att besöka naprapaten. Gick en sväng i butiker efter det. Köpte lite kläder och ett par skor och presenter till väninnan som fyllt år (ska fira henne nästa vecka).
Behövde fylla på med något ät- och drickbart och det blev en Pepsi Max och en bar på tåget hem. Baren tog jag med mig hemifrån. Inköpt i London, vet inte om den sorten finns att köpa i Sverige?

Hamnade lite i osynk med måltiderna den dagen. Gjorde mig en smoothiebowl till middag. Lyckades göra en på tok för stor sådan, höll på att spricka! Fick i mig många nyttigheter i alla fall – blandade bär, banan, äpple, avokado, mango, havredryck, acaipulver, proteinpulver och vanilj. Och med toppingen ännu mer braiga saker – banan, hampafrön, müsli och torkade tranbär och mullbär. Puh!

I fredags var det så äntligen fredag! :)
Vi skulle ha trevligheter med jobbet på kvällen. Jag och en kollega gick tidigt och tjuvstartade. Det blev en varsin god dryck på Vivels café (tror jag det var) på Älvsjö torg. Ett enkelt men trevligt ställe där man kan sitta och titta på folk vilket jag gillar.
Här sitter jag med skorna jag köpte dagen innan. Som jag drömt om att köpa dem! Är nöjd över att jag äntligen slog till.

Kollegan jag var där med var fina, bästa Stina. Som ska sluta på jobbet och som jag kommer att sakna så väldigt mycket. Vi har bara några få arbetsdagar kvar tillsammans och jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan henne.

När vi druckit upp mötte vi upp resten av gänget hemma hos en annan kollega. Där fick vi bubbel med tilltugg och det var så gott! Allra godast var det som inte syns på bilden, en typ salsa (vet inte om det är rätt benämning) med avokado, mango, lime, koriander, chili… kan ha varit något mer. På toppen var det räkor men hon hade även gjort några utan räkor och en sådan åt jag. Röran serverades i muffinsformar av papp, mycket praktiskt. Sån där måste jag göra!

Man fick hejda sig från att äta för mycket för sedan bar det av till den italienska restaurangen Primitivo di Papa Gabi för middag.
Jag åt en pizza Ortolana vilken var helt ok! Till den drack jag en god italiensk lager.
Det var en mycket trevlig kväll! Var lite seg på lördagen sen dock… fick inte så mycket gjort… Var på Blomsterlandet en sväng, det var typ det enda produktiva.

Idag har jag mest varit inne och städat och tvättat. (Tänk att det behövs hela tiden!) Tog en paus från det när jag åkte och hämtade Peter på Dalarö i Stockholms skärgård. Det var strålande solsken idag! Det är inte mycket som mer får mig att bli otålig efter sommaren än just skärgården, och nu är den snart här tror jag. Minusgrader och snöfall hotar de med i veckan som kommer men det måste ju vara det sista bakslaget innan sommaren, tror ni inte?

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s