Hänt i veckan

Vilken härlig vecka det här var! Kortvecka på jobbet (för oss som arbetar på kontor i alla fall) och ledighet med fint väder.

Både Peter och jag jobbade halvdag i onsdags och slösade inte bort någon tid när det gällde att njuta av friheten. Tillsammans med en killkompis lunchade vi på ett av våra favoritställen, den vegetariska restaurangen Legumes på Södermalm i Stockholm. Efter den goda maten satt vi kvar en bra stund och pratade och njöt av vädret.
”Vänta med att fota tills jag fixat håret”, brukar jag säga till Peter. Det är som att jag inte hörs för han knäpper oftast bilden medan jag piffar till mig. ;-)

Efter lunchen åkte jag och Peter vidare för att spela bowling. Det var min födelsedagspresent från honom (ett par månader försenat) och jag var grymt taggad. Vi var väldigt jämna vilket gjorde det extra kul. Jag älskar att spela bowling!
Efter klotrullandet satt vi kvar en stund och drack öl tillsammans med kändisarna på väggarna.

En av mina absoluta favoritsysselsättningar är att promenera. Härligt både för kropp och själ. Igår gick jag en sväng längs med vattnet och det kan ju vara det bästa stället att gå vid. Det är så rogivande med vatten tycker jag, oavsett det är en porlande bäck, en sjö eller ett stort hav.

Målet för gårdagens promenad var lunch hemma hos svärmor. Grekisk sallad med bröd bjöds det på, så gott! (Någon slags skinka också till de andra.) En rabarberpaj avrundade lunchen.

Idag firar jag och Peter 1-årig bröllopsdag! (Här skrev jag om bröllopet.)
Men eftersom vi ska upp och jobba i morgon bitti så firade vi igår. I all enkelhet i och för sig, men att dricka alkohol dagen före jag ska upp och jobba funkar inte så bra för mig, inte ens en liten mängd.
Hur som helst så hämtade vi sushi och drack bubbel. Vegosushi till mig, har aldrig gillat fisksushi.
Det var så tokigt varmt ute på altanen hela långa kvällen, underbart!

Till dessert åt vi chokladdoppade jordgubbar. Det var så gott!
Peter fick lite extra gott – dinkelpuffar med choklad. Det är perfekt att hälla i lite puffar i skålen med den smälta chokladen, efter man har doppat klart jordgubbarna. Då går ingen choklad till spillo. Bara att platta ut choklad-puffarna på ett bakplåtspapper sedan, låta stelna i kylskåp och bryta i bitar. Finns ju också puffar på exempelvis ris.

I helgen nu så fick jag också ner de flesta plantorna till växthuset och nu bor de där permanent. Så mysigt! Och inom ett par dagar är det dags att skörda den första gurkan!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s