Vad jag har på min köksbänk

Den här inläggs-idén har jag sett hos ett par bloggare, bland annat hos Sandra. Tyckte den var kul så här kommer min köksbänk!

Man kan nästan kalla mitt inlägg för ”Vad jag har i mitt kök” istället, för vårt kök är inte mycket mer än bänken man ser här… (Ja en kyl och frys har vi också förstås.) Större arbets- och förvaringsyta är något jag verkligen önskar mig. Planer finns på att byta ut matbordet mot en köksö av något slag men mer om det ifall det blir av.

De två fönstren gör det till en ljus plats att arbeta på i alla fall, det gillar jag!

Vi börjar från vänster. Där ligger alltid en kökshandduk och på den ställer vi diskade saker på tork. På skåpluckan hänger en handduk för att torka händerna på.
Sprayflaskan kommer från Clas Ohlson och innehåller diskmedel utspätt med vatten. Den skaffade jag ganska så nyligen. Vi har en sådan på min arbetsplats och jag upptäckte hur bra den är! Det är så smidigt och drygt att spraya lite medel på det man ska diska om det bara är en enstaka sak.
01 och 02-flaskorna innehåller diskmedel och tvål och är köpta på Lagerhaus. Numera är de påfyllda med annat medel och tvål. Det var just flaskorna jag ville åt nämligen och jag behåller dem så länge de ser fräscha ut.

Fönsterbrädan får vara med, även om den inte är en del av köksbänken. (Annars skulle det här inlägget bli väldigt kort…)
Den gamla kakaoburken hittade jag för många år sedan i min farmors hus. Det är ”kvittoburken”. Peter och jag lägger våra kvitton i den, såna där vi handlat gemensamma saker, som mat, tvättmedel, bensin mm. När den är full räknar vi ihop hur mycket var och en köpt för, noterar och ser till att det i långa loppet jämnas ut. Märkligt kanske en del skulle säga, superbra tycker vi!
En eller ett par ljuslyktor står alltid i fönstret. Jag älskar tända ljus!

Kryddor står också oftast i fönstret. Basilika mer eller mindre ständigt och då och då en ytterligare sort. Sedan några veckor tillbaka koriander på vilken jag fått lite dille just nu. Jag är oftast för lat för att plantera om dem så jag ställer helt enkelt ner butikskrukorna i andra krukor.
Det är inte ovanligt att det står en stickling eller två i glas bredvid.

Längst till höger på fönsterbrädan har vi vår äggklocka och salt- och pepparkvarnarna. Alla tre har vi fått i present av Peters föräldrar. Att ha presenter lite här och var hemma är så trevligt tycker jag!

På den lilla snutten arbetsyta bredvid spisen har jag två av mina absoluta favoritköksprylar – mixern och köksmaskinen. De må vara tunga, klumpiga och ta mycket plats men är ändå självklara att låta stå framme. Dels för att jag använder dem ofta (särskilt mixern), dels för att de är just tunga (lika bra att slippa arbetet med att ta fram och undan dem) och dels för att jag blir glad varje gång jag ser dem!
Mixern är en Vitamix TNC 5200 i borstat stål. Dyr men så oerhört bra!
Kitchen Aid-maskinen behöver väl ingen närmare presentation, finns väl ingen som inte sett den kändisen. Också en mycket bra maskin.
De två skärbrädorna kommer från danska Skagerak (hette tidigare Trip Trap). De fick jag i 40-årspresent och de är både bra och fina att se på.
Till sist har vi två brickor (de är lika stora så bara den ena syns). Används om sanningen ska fram nästan bara på sommaren, när vi bär ut korvbröd, senap och ketchup mm till korvgrillandet på altanen. Men de får stå där för jämnan ändå.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s