Växthusstädning, uterum och en väldans massa ved

För en vecka sedan skrev jag här på bloggen ”Planer finns på att byta ut matbordet mot en köksö av något slag men mer om det ifall det blir av.” Jag visste det inte då, men dagen efter så stod det klart att det nog blir av. Då fick vi nämligen det bygglov för att bygga uterum som vi hoppats och väntat på!
Vår tanke är att ha matbord i uterummet istället för som nu i köket, och istället ha en liten köksö med två barstolar där bordet nu står.

Vi körde igång med arbetet omedelbums. Jag tvättade den delen av altanen som skulle tas bort. Så att brädorna är rena inför ev. återanvändning. Därav färgskillnaden som syns här.

Peter skruvade loss trallen…

… och började sen gräva. Grävandet kommer att ta åtminstone nästa helg också.

Jag passade under tiden på att höststäda i växthuset. Tömde och plockade undan odlingshinkar och istället fick några växter som stått utomhus komma in i glashuset över vintern. Kanske överlever de där inne.

De gråa gardinerna jag köpte växthusets första säsong är numera lila… köper nog ljusa nästa gång. De håller kanske färgen bättre?

Vi jobbade så koncentrerat i många timmar att vi nästan glömde att äta. Händer nästan aldrig mig annars haha! Ett mycket näringsrikt mellanmål pausade vi med i alla fall. ;) Lärabar till mig, proteinbar till Peter och Monstern den delade vi på.

Ved vi klöv tidigare i veckan…

… staplade jag i vedskjulet.

Fast allt fick inte plats. (Nu har vi så mycket ved att vi kan hålla oss varma minst ett par vintrar till! :)) Med veden väl bortplockad la jag istället den gamla altanen snyggt och prydligt vid garageväggen och idag har jag träningsvärk. En värk som är sååå värd med tanke på att jag kommer att få mer arbetsyta i köket sedan, på min köksö!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s