Julklappstips (1 av 3)

Tre juklappstips, i tre olika prisklasser, kommer jag att ge er före jul. Saker jag själv tycker är bra saker! Och som hör hemma i köket förstås. Först ut är lyx-julklappen.

Mise en place-skålar

Mise en place är ett franskt uttryck och betyder ungefär ”allt på plats”. Det handlar om att man som kock förbereder sig inför matlagningen genom att se till att ingredienser och redskap finns lätt tillgängliga när de ska användas. Att råvaror är skalade och hackade eller skurna i god tid.

Det här mise en place-setet från Professional Secrets köpte jag för ett par månader sedan och jag är så nöjd med det! Det gör det så enkelt för mig att just förbereda en måltid i god tid, så att det går snabbt och lätt att laga själva maten strax innan gäster ska slå sig ner vid middagsbordet exempelvis. Jag skalar och hackar ofta även middagsingredienserna i samband med att jag gör lunch, och spar därmed tid. Ingredienserna håller sig fina och fräscha där under locken.
Framförallt är det så roligt att laga maten sen när det är smidigt och enkelt tycker jag! Ni vet, så där lätt som det SER UT att vara när tv-kockarna lagar. De har det ju ofta väl förberett då.

Formen på skålarna gör att de passar perfekt i kylskåpet. De tål kokande vatten, kyla, redskap av stål, diskmedel, att diskas i maskin mm. Skålarna och tråget (brickan) är i rostfritt stål och locken i silikon. Genomskinligt silikon så man ser vad man har i vilken skål.
Fyra skålar följer med i setet, två större och två mindre.

Läs mer hos Professional Secrets eller på Cervera (där jag köpte dem).

I lördags förberedde jag middagens klyftpotatis redan på förmiddagen!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s