Choklad- och apelsinbollar (veganska och nötfria)

Det finns många juliga smaker. För mig är apelsin-choklad en av dem. En av mina favvo-kombos hela året faktiskt. Romerska bågar… mmm!

Gör oftast mina ”dadelbollar” med nötter, det tycker jag nog är allra godast, men den här varianten med havregryn funkar även för nötallergiker vilket är bra förstås. Som till min man Peter, fast det leder till att jag inte får ha dem i fred… Det är dock ett bekymmer jag kan leva med.

Till ca 10 bollar behöver du:

1 1/4 dl havregryn
10 dadlar, urkärnade
2 msk kokosolja
1 ½ msk kakao
1 apelsin, det rivna skalet från (endast det yttersta orangea)
½ msk pressad apelsin
1 pyttenypa salt

Så här gör du:

Mixa alla ingredienser till en formbar massa. (Eventuellt havregrynen separat först, det ger en lite annorlunda konsistens på bollarna.) Ställ gärna massan kallt en stund innan du rullar den till bollar. Rulla dem i kakao, kokosflingor eller något annat gott om du så önskar.
Förvara bollarna kallt.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s