Restaurangtips – Shanti Ultimat

I fredags var jag och Peter ute och åt middag tillsammans med ett annat par. Restaurangen för kvällen var den bengaliska Shanti Ultimat i Stockholm. Och där åt vi så F A N T A S T I S K T god mat! Utan tvekan bland den godaste jag någonsin ätit.

Vi inledde middagen med att dela på en flaska champagne, mycket gott och trevligt. Till det bjöds vi på papadum med chutney. Därefter högg vi direkt in på varmrätt. Vi misstänkte nämligen att vi inte skulle orka förrätt också, vilket visade sig stämma för portionerna var stora.
Vi åt tre olika rätter totalt (två av oss åt samma alltså) och alla var vi supernöjda.
Jag åt Palak Paneer och till det vitlöksnaan och båda var fullkomligt magiska…

Fin och fräsch restaurang och bra service på det så Shanti Ultimat vill jag varmt rekommendera.

Om maten säger restaurangen själv så här:
”Det vi erbjuder här är rätter vi åt på bröllop och högtider under vår uppväxt i Bangladesh. Vi tillagar dem på exakt samma sätt de gjordes där. Viktigast är att inte använda kryddor i pulverform. Vi gör allt från grunden, precis som vår mamma gjorde.”

Och om råvarorna:
”På Ultimat använder vi oss av ekologiska, Kravmärka eller närproducerade grönsaker & kött i möjligaste mån. Fisk och skaldjur är Krav, ASC- eller MSCmärkta. Alla våra viner är ekologiskt certifierade eller Fairtrademärkta och våra drinkar innehåller enbart naturliga ekologiska råvaror utan tillsatser eller socker.”

Det var lite mörkt där inne ( på ett mysigt sätt!) så bilderna jag tog med mobilen blev inga höjdare men så här hade vi det i alla fall. Jag och min palak paneer.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s