Året 2017, del 2

Dags för andra och sista titten på mitt 2017. Ett halvår som var lika lugnt som det första.

På vår semester drog Peter och jag till Åbo ett par dagar. Vi hade nämligen börjat undra hur det ser ut där egentligen?! Det här gäller kanske främst oss som bor i närheten av Stockholm och som åkt ”finlandsfärjorna” några gånger, och som aldrig bemödat sig med att faktiskt gå av från båten där för att besöka stan.
Vi hade det visserligen trevligt på själva båtresan också men huvudsyftet med trippen var att se Åbo. Och vilken fin stad det är! Vi promenerade omkring och tittade på allt det vackra, stannade för öl-pauser och bara tog det lugnt och njöt. En höjdpunkt var besöket på friluftsmuseet Klosterbacken.
Vi bodde på hotell en natt, Scandic Julia. Ett hotell vi valde dels pga av sitt bra läge i stan och dels för omdömena jag läst om deras frukost, den skulle vara bra för veganer. Och det var den! Veganska ostar, flera sorters nötsmör, seitan mm. Kul!
Vi åt indiskt förstås (det gör vi typ alltid)! Och både dit och hem satt vi ute hela kvällen på båten och njöt av utsikten och goda drycker.

2017 var året då jag verkligen kom igång med ökad fart vad gäller att rensa bland mina saker. Jag har för mycket, det går i släkten och jag arbetar med det sedan många år. Det handlar inte bara om prylarna i sig utan är en mental grej jag liksom ärvt… Har kommit en bra bit på väg nu, är så glad!
Vi slog oss ihop med mina föräldrar och bokade plats på auktion. Sålde en massa grejer. Känns bra att de kommer till användning. Jag vill inte gärna slänga om det inte behövs.

När vår sommarledighet började lida mot sitt slut kände vi oss inte färdiga med tältandet och lagande av mat på gaskök ute i friska luften. Därför tog vi en kort tur, sov borta bara en natt men hann med att besöka flera museer med mera under de två dagar vi var borta. Peter kokade oss soppa till lunch längs vägen och sen fixade han wraps med tacofärs, bönor och majs till middag intill tältet på Nävekvarns skärgårdscamping. Det är oftast han som fixar maten när vi campar, det är så trevligt tycker jag!
Efter middagen tog vi med oss en varsin öl och gick på promenad. Det var en underbar kväll och jag njöt av den till max!

Maries och min årliga picknick höll på att inte bli av detta år, pga otur med vädret och svårt att hitta tid som passade oss båda. Men en av de sista dagarna i augusti hittade vi med kort varsel en lucka och vädret var perfekt! Det blev dock ingen tid över till förberedelser utan det fick bli en varsin köpe-sallad, frukt, bär, köpta snacks och ett par flaskor god dryck i all enkelhet. Det blev en mycket lyckad kväll.

Den här hösten gick så fort… fotade inte så mycket så jag minns inte vad jag pysslat med riktigt? En sak jag vet att vi gjorde var att börja gräva för vårt uterum som vi äntligen fick bygglov för.

Ja, och sen blev det julafton. Skrev inte så mycket om den här men vi var hos mina föräldrar ett par dagar. Och åt. Känns som att vi knappt gjorde annat! Det var gott. :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s