Vad jag åt under en dag / periodens mealprep

Så här har mina dagar sett ut rent matmässigt på sistone. Har ”mealpreppat” och ätit ganska så enformigt men för mig är det inget negativt utan trivs mycket bra med det.

Ett stort fokus nu har varit enkelhet! Rätter som varit snabba och smidiga att svänga ihop.

Till frukost har jag ätit gröt. Oftast i form av kall overnight chia oats (enklast när jag jobbar) och ibland på helgen kokt men med samma ingredienser. Havregryn, chiafrön, mandelmjölk, ett frukt- och bärpulver, banan, blandade bär och kryddor (oftast en blandning av kanel, kardemumma och ingefära).

När jag gör overnight-varianten så förbereder jag den alltså på kvällen och tar den med mig till jobbet i en glasburk. Då mosar jag ofta i bananen och ibland även bären redan när jag rör ihop den. Kryddorna likaså.

Den stora mealpreppen står dagens två huvudmål för, lunch och middag. Vilken rätt jag ätit när har varierat men jag har lagat fyra portioner av varje rätt när jag lagat. (Gör oftast fyra men det ligger i regel mellan två till fem.)

Rätterna nu har varit bönpasta med quorn (bitar eller färs) i en tomatsås enkelt ihopkokt av krossade tomater, gul lök och en massa kryddor. Till det ugnsrostad broccoli, blomkål och vitlök samt näringsjäst strött över vid servering.

Den andra rätten var svart råris med gul lök, serverad med en fröburgare och samma ugnsrostade grönsaker som ovan (gör en stor plåt!) samt tomat- och basilikasås.

Två mellanmål per dag har det blivit. Oftast i ordningen aprikoser + cashewnötter på förmiddagen och en stycken bar på eftermiddagen. Oavsett hur mycket jag har att göra på jobbet hinner jag få i mig dessa mellanmål.
Inte så mycket jobbigare att förbereda än att se till att det finns inhandlat och tillgängligt. Hemma, på kontoret eller i handväskan.

Kvällsmål, eller kvällsmys tycker jag nästan låter bättre, har varit nice cream med chokladsmak. Alltså fryst banan mixad med kakao till en glass. Sån tröttnar jag aldrig på verkar det som.
Förberedelserna här består i att se till att bananbitar finns redo i frysen. Ibland portionspackade, ibland tar jag den mängd jag vill från en större förpackning.

 

2 reaktioner på ”Vad jag åt under en dag / periodens mealprep

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s