Nya snacks från Gårdschips

* Inlägget innehåller pressutskick/gåva. *

Sedan ett par år tillbaka när vi äter chips här hemma så väljer vi nästan alltid sådana gjorda på bönor, kikärtor, quinoa eller linser. Eftersom jag föredrar sådana före traditionella chips och Peter blir lika glad oavsett vilken variant jag ställer fram så är valet enkelt.

När Gårdschips kontaktade mig för ett tag sedan och frågade om jag ville testa deras nya snacks tackade jag genast ja och nu till helgen kunde jag hämta ut dem. Det var Quinoa-snacks med smak av jalapeño & crème fraiche och Hummus-snacks med smak av oregano, timjan & sumak.

Jag tar det sammanfattande betyget först:
Quinoa-snacksen kan jag tänka mig att köpa framöver. Hummus-snacksen kommer jag definitivt att köpa!
Peter tyckte mycket om båda sorterna men hade till skillnad från mig quinoa-snacksen som favorit av de två.

Båda sorterna har en sån där härlig konsistens som jag gillar och som sådana här chips ofta har. Väldigt knapriga liksom.
Quinoa-snacksen var ganska så milda i smaken men med ett litet sting av jalapeñon mot slutet.
Hummus-varianten smakade gott och mycket av örterna och så kom det även där lite starkt efter en stund. Så goda!

Jag hittar inget om snacksen på Gårdschips websida än. Men kort om innehållet kan jag nämna att de innehåller 29 % quinoamjöl resp. 37 % kikärtsmjöl. En liten mängd socker är det i kryddblandningarna men det får man väl nästan räkna med i sådana här smaksatta chips.

Tummen upp för dessa snacks från oss alltså!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s