Min hydroponiska odling

Förra veckan var jag hos Plantagon och tittade på deras hydroponiska odlingar, det skrev jag om här. Som jag skrev då blev jag så sugen på att själv odla på det sättet, dvs i vatten istället för i jord vilket vi nog oftast tänker oss annars. Så sugen att jag redan till helgen åkte och köpte mig saker för det!

Det blev IKEA’s serier Krydda och Växer. Vet inte hur de står sig kvalitetsmässigt mot andra hydroponik-utrustningar men många som testat verkar ha fått bra resultat och som alltid med IKEA är priset mycket bra.

Jag valde odlingssetet med 16 krukor i två våningar. Fast än så länge har jag groddlådan med 50 små hål i den, krukorna kommer sen när de små plantorna växt till sig lite.
Så här ser det ut. (Blir konstiga färger av belysningen.)

I måndags sådde jag två av varje av åtta sorter. Sex av sorterna har redan börjat växa så att det verkligen syns. De andra antar jag att det händer saker med också, bara det att det inte syns utanpå fröna.

Sorterna är mangold, koriander, lila basilika, rödromansallad, grönromansallad, ruccola, mini-Pak Choi och vårlök.

De är så söta! Sätter mig på golvet brevid och tittar på dem flera gånger om dagen.
Det ser ut att börja bra. Uppföljningar kommer givetvis!

2 reaktioner på ”Min hydroponiska odling

    • Man får fråga så klart! :-) I nuläget vill jag inte sälja den eftersom jag fortfarande använder den då och då. Ett tips är Tradera, ser att det finns en där just nu (tror det var 1-vånings iofs).
      Mailar dig också… men svarar även här ifall fler undrar samma sak.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s