Vad jag åt under en dag

Oftast nu för tiden, speciellt på vardagarna, så har jag mina måltider väl planerade. I torsdags var ett undantag. Då tog jag (mat)dagen som den kom. Åt vad jag hade hemma och kände för när jag var hungrig/sugen. Och så här blev det då.

Till frukost blev det havregrynsgröt med frukt. Ingen växtmjölk till alltså. När jag äter gröt utan mjölk så kokar jag den med mer vatten, så att den blir lite rinnigare. Med saftiga toppingar också så behövs ingen mjölk.
Kombon mosad banan + tärnad kiwi kom jag på tidigare i veckan. Det var en nödlösning en seg morgon då jag inte heller hade planerat frukosten. Hade inga större förhoppningar på den men det var vad som fanns hemma. Det var så gott att jag nu redan ätit banan-kiwi-gröten fyra gånger!

Till lunch blev det ett hopplock av rester från frysen. Hade en liten låda med ugnsrostad blomkål där, en med någon ris-, quinoa-  och fröblandning och en med Oumph! Thyme & Garlic. Ångade färsk broccoli till det och åt med barbecuesås.
Det var en god och lättlagad lunch det!

Till mellanmål gjorde jag mig mango- och jordgubbsbollar. Gjorde en sats och åt några på eftermiddagen, några på kvällen och gav några till Peter.
Nu har det gått ett tag som jag försökt få Peter att äta nyttigare. Det börjar ge effekt! Sådana här bollar ni vet med exempelvis dadlar, nötter, torkade frukter och bär, havregryn mm väljer han nu allt oftare istället för ”vanligt” godis. Roligt förstås, men det blir mindre över till mig… Jag får lära mig att göra dubbla mängden framöver.
Står det ett fat med bollar/bitar på i kylskåpet när han kommer hem från jobbet så skiner han upp som en sol och utbrister:  – Är de där till mig?!

Middagen var nästan lika enkel att få på bordet som lunchen. Broccoli hade jag kvar från den. Ångkokade sötpotatis och öppnade en burk bönmix. Mini-plommontomater lät jag stå i ugnen på låg värme under några timmar på eftermiddagen, de var klara lagom till middagen. Rörde ihop en tahini- och tabascodressing och toppade sedan allting med köpta rostade, saltade kikärtor.

 

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s