En solig lördag med grill och falafel

En sån härligt solig lördag vi haft, åtminstone här i Stockholmsområdet! Så pass att det blev grillpremiär här hemma. Enkelt, med korv och bröd till middag, men ändå! Utemöblerna bar vi fram också men använde inte… när det väl var dags att äta så försvann solen och det blev lite kyligt. Så vi åt inomhus men det var mysigt det med.

Middagen var välbehövlig efter trädgårdsfix för min del och grävande för det kommande uterummet för Peters. Så det blev hela fyra korvar med bröd var.

Jag grillade en nyhet, Vegetarisk Chorizo från Sorunda korvfabrik.
Konsistensen har de lyckats mycket bra med. Smakmässigt så var det definitivt gott chorizo-sting i dem men det fanns också en syrlighet som jag inte uppskattade lika mycket. Klart godkända i alla fall.

Om någon undrar,
nej jag tycker inte att det är enkelt att varken känna eller tycka kring om det är ok eller inte ok att köpa vegetarisk korv från en tillverkare som till största del säljer köttprodukter. Eller att köpa McDonalds veganburgare exempelvis. Men just nu (och sedan ett bra tag tillbaka) så har jag oftast gjort valet att köpa/testa/äta sådant. Ju mer vi gör det vanligt förekommande med vegetarisk mat, avdramatiserar, uppmuntrar och gör det normalt helt enkelt – desto bättre tror jag.

Denna lördag började tidigt och har varit härligt lååång! Peter gick upp vid fem och åkte iväg på veteranbilsträff. Själv sov jag en dryg timme till men strax före klockan åtta var jag på plats på gymmet. Det blev ett lugnt pass för jag har varit sjuk i veckan, men det var bra att komma igång igen kände jag.

Efter våra aktiviteter på skilda håll träffades vi för att gå på rundvandring i Coca-Cola-fabriken. (Det finns en i Sverige och den förser hela landet med Coca-Colas drycker.) Fabriken fyller 20 år i år och öppnade sina dörrar för besökare idag. Förutom titten i själva fabriken fick vi bland annat gå genom lagret (30 000 pallar med dryck… det var stort där inne!), smaka på dryckes-nyheter, äta foodtruck-mat och dricka ännu mera dryck. Riktigt trevligt var det och väl anordnat.

Jag valde att äta falafel från Vegan Schmegan – det var så gott! Den foodtrucken letar jag gärna rätt på igen och äter från.

Trots allt vi hunnit med redan så har vi hela långa kvällen kvar. Ok, drygt två timmar i alla fall… vi lägger oss vid 21 här hemma… vi brukar få höra att vi är konstiga…
Den tiden ska vi i alla fall spendera i soffan och se SVT-dokumentären om Avicii. Har haft den dokumentären på min ”att se-lista” ett par veckor och nu blev det plötsligt än mer ”aktuellt” att se den. Mycket tråkigt. Han gick bort alldeles för tidigt.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s