En färgglad grillkväll med spetskål- och majssallad

Det sägs att man ska äta regnbågen, dess färger alltså. I söndags lyckades vi ganska bra med det!

Årets första riktiga grillmiddag var det för vår del och det var en underbar kväll. (Vilka sommardagar vi haft redan!)
Rostade sötpotatiskuber och rivna morötter i vackert orange. Grön sallad och lite röd-lila sådan också. Röda tomater. Vit halloumi och knipplök som även den var nästan vit under sitt brända skal. Och den mörkt lila spetskålen tillsammans med knallgul majs. Så vackert!

Till salladen med spetskål och majs använde jag den ugnsrostade spetskålen från förra inlägget. Tidigare har vi bara ätit den kålen som den var just på bilderna där, i klyftor. Nu skar jag bort den hårda stammen i mitten, strimlade bladen och blandade med grillade majskorn och färsk timjan. Vackert, snabbt att blanda ihop och väldigt gott!

När vi grillar majs brukar vi använda färdigkokt som vi delar i mindre bitar och penslar med olja före grillningen. Krångligare än så är det inte.
Knipplök grillar vi numera kraftigare än vi gjorde förr, låter den ligga över glöden tills den blir nästan helt svart. Sedan är det lätt att ta bort det brända skalet och njuta av den saftiga milda löken där inuti.

Vi åt båda halloumi till middagen men Peter (som är allätare) passade på att också grilla kyckling till veckans matlådor. Om ni undrar över den som ligger där på gallret.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s