Juicy Vegan Meat från Urban Deli

Igår lanserade restaurangen Urban Deli sin burgare Juicy Vegan Meat. En helt växtbaserad burgare som vänder sig till köttälskare.

-Vi hoppas den ska tilltala den stora gruppen flexitarianer, de som inte är vegetarianer men ändå äter vegetariskt en eller ett par gånger i veckan, säger Urban Deli själva.

Burgaren är medvetet köttlik, den till och med ”blöder” när man skär och biter i den vilket kommer från rödbetssaften i den. I övrigt är den gjord på bland annat svamp, lök, vete och ärtprotein.

Till en början erbjuds den endast som varmrätt på U D’s restauranger men inom kort kommer även själva burgaren att kunna köpas med hem från deras saluhallar.

Bild: Urban Deli

Burgaren serveras på tre olika sätt, var och en av Urban Delis tre restauranger erbjuder sin egen variant:

Nytorget erbjuder en variant med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño
Sveavägen serverar burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök
Sickla gör den med vegansk majonnäs och paprikakryddade sötpotatischips

Tidigare i veckan var jag och Peter inbjudna till restaurangen vid Nytorget för provsmakning av alla de tre sorterna. Det var en trevlig stund med småprat med folket från Urban Deli och inte minst var det mycket gott.

Jag trodde att jag skulle få en klar favorit av de tre men det fick jag inte… De var så olika och så väldigt goda alla tre, det var omöjligt att välja en av dem som favorit. Vill äta alla igen!
Peter gillade dem lika mycket som jag, men han såg direkt det intressanta i att köpa burgarna med sig hem och utveckla egna varianter och gladde sig än mer i den biten. Så vi får väl se om våra besök hos dem främst blir för att äta på plats eller köpa hem…

Även om produkten främst vänder sig till dem som gillar kött ser jag personligen inga bekymmer med den, och jag kan absolut äta sådant som ”blöder” av rödbetssaft. Jag skulle säga att burgarna är för ”burgar-älskare” snarare än för ”kött-älskare” och rekommenderar alla som gillar en god, rejäl hamburgare att testa dessa.

Avslutar med ett par länkar till mer info samt några bilder vi tog under provsmakningen.

Urban Deli
Juicy Vegan Meat

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s