Vego på Viking Line

Vi tog eftermiddagsturen med Viking Line från Kapellskär (Norrtälje) till Mariehamn på Åland. Mest för att handla på taxfree men ska jag vara ärlig så är jag lite svag för att äta de där färjornas bufféer också… Maten är visserligen ofta ganska så svagt kryddad (för att passa så många som möjligt antar jag) men mycket är gott också tycker jag!

På båten Rosella vilken vi åkte nu blir det lakto-ovo-vegetariska och veganska utbudet allt större för varje år – kul tycker jag! Tänkte visa lite av vad jag åt denna gång. Hela menyn kan ses här. Obs att morgonturen har en annan meny.

Första varvet gick jag på den ”kalla” delen. Åt bland annat morots-coleslaw, vitlöksmajonäs (supergod!), kikärtsröra med rostad kummin, nordisk pesto med persilja, Västerbottenost och pumpafrö, matvetesallad med rotfrukter och färska örter, västerbottenostpaj (var dekorerad med räkor) och grön sparris med persilja och hasselnötter.

Sen var det dags för det varma. Här valde jag bland annat blomkåls- och sparristerrine med goudaost, potatis med sparris- och osttopping, grön sparris med hollandaisesås, potatisgratäng och gratinerad kronärtskocka med rotselleri och hasselnötter.
Nu när jag tittar på menyn inser jag att jag måste ha missat en del saker på buffén? Som rödbets- och havrebullarna exempelvis, och grönsaks- och linsbullarna. Eller fanns de inte? Vet ej säkert.

När jag sedan väl fann de vackra färgerna (för de två första varven var inte så färgsprakande direkt) så var jag så pass mätt att jag inte orkade äta så mycket av det fina. De sakerna fanns nämligen på barnbuffén, vilken står lite vid sidan av den stora buffén.
Blomkål i olika färger, picklad rödlök och rostade rotsaker med mera.

Jo jag var faktiskt väldigt mätt, men man har ju en dessertmage också! Två varv blev det här. Först jordgubbar, ”veganbitar” av olika sorter (exempelvis mint & choklad och lakrits och choklad), vegansk marmeladkonfekt, mudcake med hallon, vegansk banan- och röda vinbärskaka och en plätt fylld med sylt. Och en salt lakritsbåt från skålen med Gott & Blandat på barnbordet.

Den veganska marmeladkonfekten var så god att jag ville ha några bitar till. De drunknade dock nästan i glassen med varm chokladsås som jag också ville ha.
Efter det blev det inget mer för då var det fullt!

 

 

2 reaktioner på ”Vego på Viking Line

  1. MMMMM vad gott jag kommer ju från Finland så jag åker väldigt ofta med viking line vad det din första gång du åkte med viking line det är så roligt roligt att åka./ Aliza

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s