En helg hos vänner

Vi har besökt våra vänner med torpet. Vet inte om ni minns, men det är en årlig tradition att Peter och jag spenderar en helg tillsammans med dem på deras landställe. Det är alltid så trevligt och vi äter och dricker så gott när vi är där!

Den här gången välkomnades vi med bubbel och snacks i trädgården. Vädret var perfekt så vi satt där ute ända tills mörkret kom. Grannens hund och katt kom och hälsade på oss flera gånger under kvällen, så mysigt. Kanske inte att katten, precis som alla katter, gick raka vägen fram till Peter och hoppade upp i hans knä… Peter är allergisk mot katter… Märkligt det där, som att katter känner sånt.

Medan värdparet senare ägnade sig åt middagsförberedelser sträckte Peter och jag på benen, tog en sväng runt torpet. Det ligger så vackert bland odlingar av majs och andra grödor.

Peter sattes sedan i arbete, han fick se till att grillen blev tänd. Jag fotograferade och värdinnan försåg oss med rött vin.

Middagen var magiskt god… Grillad spetskål med brynt smör, en fetaoströra (om jag minns rätt), hasselnötter och kapris. Till det rödbetor med chèvre och ruccola. Var det valnötter också kanske…, jag tror det. Så oerhört gott!

Lika fantastisk var desserten som gömde sig i den vackra skålen. Hoppas kunna ge er receptet på den snart!
Lyktor tändes runt om i trädgården och vi njöt av den vackra sommarkvällen. Avrundade den med lite vin och snacks inomhus där våra vänner avslöjade vad vi skulle göra dagen efter…

… vilket var att efter frukosten åka iväg för att ha picknick vid Göta Kanal! De packade ner en massa gott att äta och dricka och tog med oss till ett lugnt och mysigt ställe intill kanalen. Maten åt vi på bänken där och desserten sittandes på bryggan.

Det var gazpacho med krutonger, mjukt bröd, bulgursallad (eller om det vad couscous, mitt minne sviker mig), mozzarella- och tomatsallad, aubergineröra, hummus, falafel och små korvar. Alkoholfri öl till det. Chokladbollskladdkaka med vispad grädde till efterrätt.
Ett bra avslut på två härliga dagar!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s