Vegansk trerätters på Viking Grace

I somras åkte vi på kryssning tillsammans med ett annat par. Det var en 23-timmars med fartyget Viking Grace.

Vi steg ombord på morgonen och inledde med frukost i restaurang Oscar.
Jag minns inte nu om jag tog två eller tre omgångar med havregrynsgröt men mycket gröt blev det. Jag älskar gröt! Med bär, fröer och sojamjölk. Små söta smoothies slank ned också. Efter gröten åt jag lite annat smått å gott (champinjoner, ägg, grönsaker, knäckebröd mm) och avslutade med ett stort fat med frukt. Mousserande vin var pricken över i:et på vår goda frukost.

Efter frukosten drog vi oss tillbaka till våra hytter för lite vila.
Viking Grace byggdes 2013 och är en fräsch båt. Hytterna vi hade var riktigt fina med stora fönster. Peter och jag stod vid vårt långa stunder och tittade på skärgården utanför.

Dagen fortsatte med musikquiz i puben, shopping i taxfreebutiken och häng med drinkar ute på solterassen i aktern. Det var lite blåsigt stundvis men inte mindre härligt för det. På samma ställe satt vi även på kvällen och såg solen gå ner.

Så blev det dags för middag. Även den i restaurang Oscar.
Vår servetris föreslog att vi skulle börja med en drink på champagne och rabarberlemonad. Så klart gick vi på hennes rekommendation och drinken var riktigt god. Sommarkänsla deluxe!

Två av oss valde den veganska trerätters menyn och de andra två valde den med animalier. Att kunna välja en vegansk meny på det här sättet kändes fantastiskt roligt!

Vi valde också de tillhörande vinpaketen så under tiden vi satt och njöt av fördrinken och utsikten placerade servetrisen ut alla våra glas på bordet. Många glas blev det!

Förrätten, bräserad spetskål med svampconsommé, persiljepure och nötter. Mycket god och blev min favorit av de tre rätterna.
Vinet till förrätten, Villa Wolf, köpte jag med mig en flaska av från restaurangen. Supergott! Det är trevligt tycker jag, när man kan köpa direkt sådär.

Varmrätten, friterad blomkål med belugalinser och chimichurri. Också den mycket god tyckte jag, bortsett från att den var för kraftigt saltad. (Det tyckte vi alla fyra att våra varmrätter var.)

Desserten var inte tokig alls den heller, frisk och söt på samma gång. Jordgubbsmousse med citronmarinerade jordgubbar och havreglass.

Det var maten på den resan det! Mycket gott och inte minst roligt när det finns vegetariska alternativ på det här sättet. Genomtänkt och förberett, på pränt i menyn. Istället för ”Jag kan be kocken laga något vegetariskt till dig”… Det kan visserligen visa sig vara riktigt bra det med, men det är roligare när restaurangen redan har ”tänkt på en” så att säga.

2 reaktioner på ”Vegansk trerätters på Viking Grace

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s