Smyginvigning av uterummet

Det blev invigning av uterummet i lördags, så som vi hoppades!
En liten smygvariant av invigning får man väl kalla det för det är mycket jobb kvar innan rummet är helt klart. Men vi kände att det nu var lämpligt att montera det nya matbordet med tillhörande stolar och ställa på plats. De är trots allt enkla att flytta undan sedan när vi ska komma åt att tapetsera exempelvis.

Annat fix som kvarstår är bland annat att installera värme, lägga golv, sätta beklädnad på en vägg (som inte syns på bilderna), ordna belysning och rullgardiner/solskydd. Men så härligt det var att få njuta av uterummet redan nu!

Vi inledde med lite snacks (hummuschips med smak av gräddfil och gräslök, supergoda!) och rött vin. Vinet var det italienska Heartwood, ekologiskt och veganskt och det blev en favorit hos oss båda. Köpte en ny flaska redan idag!

Middagen fastnade inte på bild men det var en enkel lasagne. Klockan var mycket efter en lång dags arbete med fönsterputs, golvsopning och möbelmontering så vi ville ha något snabbt. Stekte lök, vitlök, spenat och champinjoner. Rörde ihop en sås av havregrädde och färdig tomatsås. Lät såsen puttra en stund och smaksatte med fond, rött vin och kryddor. Monterade en lasagne med bön-lasagneplattor och så in i ugnen – klart! Inget supermärkvärdigt men enkelt och gott.

Efter middagen satt vi kvar i glasrummet med ett helt gäng tända ljus och insåg att där kommer vi att spendera många timmar framöver. Vi är så nöjda med det redan nu!

 

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s