Vad jag åt under en dag

Jag tror att alla mina tidigare Vad jag åt under en dag visat hur jag ätit en vardag. Och det är väl bra för de flesta dagar är ju just vardagar. Och mina sådana är ofta väl förberedda och ganska så hälsosamma (enligt mina mått mätt). Men så trevligt att det finns helger också! Denna matdag är från nu i påskhelgen. Inte alls lika planerad som en vardag och lite mer utsvävningar eller vad man ska kalla det.

Första målet för dagen var denna raw bar med choklad och valnöt. Den åt jag under promenaden hem från gymmet. Det tar mig ungefär tjugo minuter att gå hem därifrån och jag brukar oftast mumsa på en bar då. Inte för att jag tror att jag måste få i mig något så snabbt efter träningen utan för att det är en vardagslyx jag tycker så mycket om. En riktig höjdpunkt på dagen, särskilt när jag får promenera i solsken som jag fick denna morgon.

Efter en dusch var det så dags för frukost. Det blev gröt gjord på havregryn, fiberhavregryn, steel cut oats, chiafrön, linfrön, russin, kanel, kardemumma och ingefära. Toppingen var kiwi och paranöt. I glaset är det vatten med Husk mjölksyrabakterier.

Denna dags lunch var ungsrostad tamarimarinerad tofu med färska grönsaker.

Till fika/mellanmål på eftermiddagen blev det ”tofu-fluff”. Helt enkelt silkestofu mixad med svarta vinbär, tranbär och vaniljpulver. Men inte bara det, en chokladboll från Unbakery och ett glas mangodryck blev det också!

Kvällen infann sig, med en härlig kvällssol och vi öppnade en flaska rött. Lite chips åt vi till, hummuschips med chilli/cheese-smak (supergoda!). Detta under tiden som jag lagade kvällens middag som var…

… Peters önskerätt – vegokebab med peppar-fries. Fick han välja skulle vi väl äta det fem sex dagar i veckan… Men jag håller med honom, det är galet gott!
Kebab och såser från Schysst käk, fries från Lamb Weston, picklad rödlök från ICA och en massa färska grönsaker till det.

Under kvällen sedan så drack vi lite mer av vinet (grannen kom förbi och hjälpte oss dricka upp den där flaskan), åt lite mer av chipsen och jag drack en Pepsi Max. Och det var allt jag åt den dagen!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s