Coops tofu(sill)

Midsommar har varit (hoppas att din var bra!) så det här tipset får väl bli inför nästa tillfälle när man brukligt äter sill. När nu det är? Kräftskivan? Jag som aldrig ätit sill har egentligen ingen aning!

I påskas när vi blev bjudna på sillunch hemma hos Peters bror så serverade de Coops veganska Skärgårdstofu med tångcaviar till mig. Jag kände till den för jag hade försökt få tag på någon av de tofu(sill)sorterna till jul men de var då slut i alla butiker. Den visade sig nu vara mycket god!

Till årets midsommarlunch köpte jag mig därför både den smaken och även Senapstofu med dill. Faktiskt även den tredje varianten, Currytofu med äpple, men den burken öppnade jag inte. Det hade blivit för mycket för mig att själv äta alla tre burkarna, de andra åt vanlig sill. Och så hade vi ju annat gott på bordet också förstås.
Även senapsvarianten var väldans god! Ser fram emot att prova den sista sorten också och jag kommer utan tvekan att köpa ”tofusillen” igen. Praktiskt när man inte orkar göra egen vegosill. (Som denna auberginesill exempelvis.)

God mat åt vi alltså på midsommar och dessutom hade vi fint väder hela dagen och kunde sitta utomhus. Hur ofta händer det på midsommar?!

Inser att jag sällan skriver om högtidsmat. Det beror främst på att jag inte lagar och äter så mycket speciellt då. Det är bara jag i min familj som äter vegetariskt vid de tillfällena och det går därmed inte åt så mycket. Så det är inte lämpligt att laga så mycket… Lite tråkigt men det är som det är. Jag gläds åt att de flesta i familjen däremot gärna äter vegetariskt då och då till vardags istället.

Några veckors jobb kvar, sen går vi på semester! :-)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s