För mycket i skåpen

Vet ni, jag har sedan några månader tillbaka i stort sett tappat lusten att laga mat, baka och fixa i köket. Det finns flera anledningar till det, en stor är mitt överfyllda förråd av matvaror.
Vissa skulle kanske bli inspirerade av att ha (för) mycket att välja på men jag blir snarare handlingsförlamad när jag står och tittar på allt.

När jag emellanåt ändå tänker att Nu ska jag laga till något spännande av allt det här goda! så börjar jag med att gå igenom matvarorna för att finna de produkter som bör ätas pga bäst före-datumet. Eftersom jag blir besviken på mig själv när jag hittar saker i skafferiet jag glömt och som passerat datumet lite väl mycket… vilket händer för ofta. Och att slänga matvaror försöker jag undvika.
En timmes genomgång senare är jag så less på röran (och på mig själv) att jag tappar lusten, ger upp och som vanligt kokar bönpasta och värmer på några hampabiffar istället. Något jag visserligen älskar att äta men det börjar bli lite ospännande nu. Framförallt har Peter tröttnat rejält på biffarna. Han gillade dem också i början.

Jag gillar att köpa matvaror, det har jag gjort sedan jag var barn. Att få produktboxar som Smakbox och liknande gläds jag också åt. Men just nu har vi på tok för mycket hemma. Jag måste lära mig att ta det lilla lugna med matshoppingen!

I mina skåp och lådor vill jag ha sakerna prydligt placerade, så jag snabbt ser vad som finns där. Gärna luftigt men den tiden är som synes förbi… I just det här skåpet har jag åtminstone lyckats behålla ordningen hyfsat ändå. Men det är på tok för mycket där i. (Djupa skåp passar inte så bra för skafferi-verksamhet tycker jag. Svårt att få en bra överblick.)

I det här däremot har det trasslat till sig lite. Hur finner man inspiration när man öppnar det skåpet liksom?

Och det här är bara två av skåpen…

Nej, nu behöver det bli ordning igen. Ut med överflödet (dvs använda upp matvaror) och in med inspirationen igen!
Matvaror i lagom mängd, placerade i raka luftiga rader. Koll på datumen så att inget blir gammalt.
Dessutom strävar jag efter ett mer slimmat sortiment här hemma. Jag äter mer och mer enformigt. Enformigt som i något positivt, en enkelhet som passar mig bra. Men jag har fortsatt att köpa ”allt”, i tron att jag ska äta även de sakerna, men så står de bara där orörda.

Känner mig hur som helst supertaggad på att få ordning i skafferierna nu! Och kylen. Och frysen. :-)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s