Om bloggens framtid

Under lång tid har det varit glest mellan uppdateringarna här. Orsakerna är flera och de har lett till att varken blogglust eller lust att laga mat infunnit sig. De stunder lusten att blogga ändå dykt upp så har jag inte haft något att skriva om… Jag har förändrats men känt att det inte ”får” följa med in i bloggen. Att bloggen istället ska fortsätta på samma tema, med samma typ av inlägg och samma typ av mat som tidigare. Men så ser inte mitt ätande ut längre. Vissa recept jag publicerat de senaste åren har jag inte ätit själv. Att publicera sådana tycker jag visserligen inte är fel, jag menar om jag bakar bröd till Peter eller bjuder mina kollegor på julgodis och de säger att det är gott, då är det givetvis skoj att dela med mig av receptet här! Men jag vill (också) skriva om det JAG äter.

Jag vill skriva om den maten jag äter 19 dagar av 20. Inte bara om den jag sällan äter eller som andra äter.

Men jag lagar knappt mat längre… inga ”riktiga” maträtter. Jag gör ett gäng portioner med exempelvis ris/potatis/bulgur/mathavre, samma sak med tofu/tempeh/bönbiffar/quornfiléer och förbereder en massa grönsaker och så äter vi det tills det tar slut. Sen gör jag en ny omgång och så fortsätter det. Mat som går snabbt och enkelt att fixa till och som jag mår bra av. Så vill och behöver jag ha det nu. (Men jag hoppas återfinna glädjen i att laga något mer spännande då och då!)

Jag uppskattar er läsare mycket. Både er jag känner och er jag aldrig träffat. Men den här bloggen fungerar även som min dagbok och mitt receptregister – för mig själv,  jag ”använder” den verkligen.
På sistone har jag känt behov av att vända mig till andra forum för andra saker som blivit viktiga i mitt liv. Såsom hälsa för både min (och Peters) kropp och knopp, näringslära, (privat)ekonomi, minimalism… Områden där mitt intresse och min strävan finns. Men jag vill inte ha för många ställen att hänga på när det gäller mitt eget skrivande, orkar inte riktigt det. Och än så länge är bloggande det jag trivs bäst med (även om jag just nu tappat motivationen) och Vego Inspira ligger mig varmt om hjärtat.

Har funderat många timmar över om jag ska sluta blogga helt? Sluta blogga här på Vego Inspira för att istället påbörja en ny blogg men med nytt ”rätt” tema? Eller fortsätta här men inte tillåta mig att skriva om det som faller mig in? Har egentligen inte svaret men har åtminstone insett följande:
– om blogglusten någonsin ska komma tillbaka så måste jag få/tillåta mig att skriva om det jag känner för
– jag vill inte låta Vego Inspira gå i graven, jag vill i nuläget inte byta namn på den och jag vill inte starta en ny blogg. (Har däremot lagt in i sidhuvudet att bloggen handlar både om grön mat och annat ”prat”.)

Det sägs att en blogg måste ha ett tydligt, väl avgränsat tema… Men jag tänker att i min (dagbok) bestämmer jag själv istället! Och ger mina texter och bilder dig något så är du välkommen att hänga här. Väljer du att lämna tackar jag dig för den tid du varit min läsare.

Jag gör nu ett försök att väcka skrivlusten till liv igen. Lyckas jag blir det kanske så att den även framöver mest består av recept. Eller så snöar jag in mig på bilmotorer istället? Haha nejdå, så långt bort från den gröna maten ska vi nog inte hamna. Men då skulle jag nog få en ny läsare i form av min man! :-)
Förmodligen kommer jag skriva mestadels om vegomat men vill sluta vara rädd att blanda in annat.

Ger inga löften, varken till mig själv eller andra, om att blogga ofta. Har ännu inte återfunnit den där gnistan i tillvaron… Däremot siktar jag på att återfinna en något bättre regelbundenhet i skrivandet.
Framtiden får utvisa hur det går, men lite spännande känns det allt!

//Ullis

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s